top of page
iStock-914314342.jpg

Tilaa uutisviestit kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja klikkaamalla "Subscribe".

Kiitos tilauksestasi!

Workshop

MITÄ

Foorumissa keskiössä on ajatusten jakaminen oppimiseen liittyvistä keskeisistä ilmiöistä ja käsitteistä. Parhaimmillaan - tarkoituksenmukaisella tavalla käytettynä - oppimiseen liittyvät keskustelut ja sisällöt tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutkiskella ja pohdiskella opettamiseen ja oppimiseen liittyviä juuri sellaisia näkökulmia, jotka ovat tärkeitä sinulle ja sinun kanssasi samanhenkisille ihmisille.

MIKSI

Olemme kokeneita opettajia ja opettajankouluttajia, jotka olemme luoneet tämän foorumin, ei siksi, että opettaisimme toisia, vaan koska meitä kiinnostaa jakaa ajatuksiamme ja haluamme luoda opettajien ja koulutukseen kytkeytyvien ihmisten kanssa yhteisön, jossa vallitsee samanlainen filosofia, jota itse edustamme: "aina kiinnostunut oppimaan lisää, aina valmis kuuntelemaan, miten muut asioista ajattelevat".  Vaikka meillä saattaa olla voimakkaita omia näkemyksiä, niin tavoittelemme, että foorumi olisi avara tila (Open Space) kaikille oppimisesta kiinnostuneille ajatusten jakamiseen, reflektoimiseen, luomiseen, kehittävään depattiin ja tutkimiseen.

TAVOITTEEMME

Meidän tavoitteenamme on rohkaista kulttuuriin, jossa emme oleta ihmisten olevan samaa mieltä, mutta silti etsivän yhteistä ymmärrystä oppiakseen niiltä, ja niiden kanssa, jotka näkevät asioita eri tavalla. Siten tavoitteenamme on luoda foorumi, jossa webbisivulla vierailijoista tulee osa yhteisöä, esittäen uusia kysymyksiä ja ehdotuksia, jotka tuovat tuoreita näkemyksiä siihen, mikä on tärkeää opettamisessa ja oppimisessa.

Meidän mielestämme netissä tarjolla on suuri määrä podcasteja ja videoita, joissa kerrotaan, mitä opettajan tulisi tehdä, mutta vain vähän on avaraa tilaa, jossa opettajat voivat kokoontua, jakaa ajatuksia ja reflektoida. Eikä vain tätä, vaan myös osallistumalla keskeisiin aktiviteetteihin esim. jakamalla omia ideoitaan ja materiaalejaan, kuten artikkeleita, podcasteja ja videoita ja tuoden ehdotuksia keskusteluteemoiksi ja vinkkejä, ketä voisi haastatella, jne.  

KENELLE

Kaikille opettajille, kasvatusalan esimiehille ja johtajille, opettajaopiskelijoille, kasvatusalan päätöksentekijöille ja poliitikoille riippumatta opetusalasta tai koulutusasteesta.

MITEN

Nyt aluksi olemme koonneet tänne joitakin materiaaleja, kuten esityskalvoja, videoita ja videolinkkejä, joita pidämme tutustumisen arvoisena. Ne eivät edusta minkäänlaista kokonaisuutta, mutta ajattelimme, että olisi harmi jättää jakamatta sellaisia, joita meillä jo on valmiina.

Lokakuussa 2022 tänne ilmestyy ensimmäinen haastattelu. Sen jälkeen niitä tulee toivottavasti tasaiseen tahtiin lisää. Kunhan saamme "rattaat kunnolla pyörimään", avaamme keskustelufoorumeita. Jo nyt sinulla on mahdollisuus  tehdä vaikkapa materiaalin lisäysehdotus kohdassa "osallistu", tai kommentoida siellä jostakin muusta asiasta. Lisäksi haaveilemme, toteuttavamme mielenkiintoisia workshopeja verkossa, todennäköisesti kuitenkin vain englanninkielellä, eli Learning Teacher Conversations -yhteisön puolella.

Parties

Describe what you offer here. Add a few choice words and a stunning pic to engage your audience and get them to click. 

All parties >

LTC - Learning Teacher


Conversations ja


Oppivan opettajan foorumi

Ylläpidämme webbisivuja sekä englanniksi että suomeksi. Tarkoitus on, että sivuja ei käännetä kieleltä toiselle, vaan sivut toimivat itsenäisesti ja täydentävät toisiaan. Molempien kielien sivuilla on täsmälleen sama filosofia, mutta ne elävät silti omaa elämäänsä.

bottom of page