top of page

Lyhyt tarina

Keitä olemme

Avara tila oppimisessa (Open Space in Learning) käsitteenä oli jo alkanut muotoutua Steven omassa opetuksessa ja konsultointityössä siihen aikaan, kun hän tapasi Jorin, joka työskenteli Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajankoulutusyksikössä, ja joka oli pitkässä opettajavaihdossa Staffordshiren yliopistossa Englannissa vuonna 2015. Heidän ensimmäisestä tapaamisestaan alkaen he ovat nauttineet keskinäisistä keskusteluistaan ja yhteistyöstään. Heillä vaikuttaa olevan samanlainen ajattelutapa ja samankaltainen tyyli tarkastella abstrakteja (usein kasvatustieteellisiä tai organisatorisia) ilmiöitä. He ovat kirjoittaneet useita artikkeleita Open Space in Learning (aiemmin: White Space) -aihepiiristä ja esiintyneet mm.  Learning Teacher Networksin konferensseissä tätä aihetta käsitellen Tallinnassa 2017 ja Århusissa 2019.

​

Siskon Jori on tuntenut jo pitkään kollegana Tampereen ammattikorkeakoulun opettajankoulutusyksikössä, TAOKissa - vuodesta 2009 alkaen. Yhdessä he mm. suunnittelivat ja käynnistivät TAOKin englanninkielisen opettajankoulutusohjelman, joka käynnistyi 2015. Pari vuotta myöhemmin Steve, Jori ja Sisko suunnittelivat ja toteuttivat yhteisiä opintojaksoja Staffordshiren yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opettajaopiskelijoiden välillä.

 

Steve ja Jori päättivät keväällä 2022, että he ryhtyvät keskittymään artikkeleiden kirjoittamisen sijasta nettisivujen ylläpitoon. Näin syntyivät Learning Teacher Conversations (LTC) ja sen sisarsivut Oppivan opettajan foorumi (OOF). Sisko liittyi mukaan LTC:n ja OOF:n toimittajakuntaan joulukuun 2022 alussa.

Steve Hall

Steve on toiminut keskiasteen, yläkoulun ja alakoulun (secondary, middle and primary schools) opettajana Englannissa 35 vuotta, siitä alakoulun johtajana 18 vuotta. Hän siirtyi korkea-asteelle (= yliopisto/AMK) etsien uusia haasteita lehtorina (senior lecturer) Staffordshiren Yliopiston opettajankoulutusyksikössä, Englannissa, tammikuussa 2010. Hänelle on myönnetty "Senior Fellow of Higher Education Academy" - huomionosoitus. 

Jori Leskelä

Jori on työskennellyt ammattikorkeakouluissa 31 vuotta. Valmistuttuaan diplomi-insinööriksi hän työskenteli ensin 8 vuotta teollisuudessa suunnittelijana, suunnittelupäällikkönä ja suunnittelutoimiston vetäjänä. Opettajan uran hän aloitti Centria ammattikorkeakoulussa toimien konetekniikan lehtorina. Tuona aikana hän valmistui myös tekniikan lisensiaatiksi. Sen jälkeen hän työskenteli yliopettajana ja koulutusohjelmajohtajana Hämeen ammattikorkeakoulussa tuotantotalouden koulutusohjelmassa. Hän väitteli kasvatustieteestä filosofian tohtoriksi vuonna 2005. Viimeisimmät 13 vuotta hän toimi opettajankouluttajana Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK)  opettajankoulutusyksikössä. Hän jäi eläkkeelle elokuussa 2022, mutta työskentelee sivutoimisena opettajana TAMKin MEL-ohjelmassa (Master of Educational Leadership).

Sisko Mällinen

Lukuun ottamatta opiskeluaikaisia opettajansijaisuuksia Sisko on tehnyt koko työuransa ammatillisella korkea-asteella, yhteensä 41 vuotta, joista viimeiset 13 vuotta opettajankouluttajana.  Opettajan työ on ollut hänelle kutsumusammatti heti ensi hetkistä, kun hän aloitti koulunkäynnin 7-vuotiaana.

 

Valmistuttuaan filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta Sisko aloitti Lahden Teknillisessä opistossa insinööriopiskelijoiden ruotsin ja englannin kielen opettajana. Teknillinen oppilaitos muuttui Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan laitokseksi 1992, kun ensimmäiset ammattikorkeakoulut perustettiin Suomeen. Siskon työnkuva laajeni ensimmäisten kansainvälisten yhteyksien luomiseen ja koordinoimiseen.

 

Lahdessa Sisko työskenteli 26 vuotta, kunnes jatko-opinnot 2000-luvun alussa johtivat Master of Arts in Education Studies -tutkintoon Loughborough:n yliopistosta Englannissa ja muutamaa vuotta myöhemmin filosofian tohtorin tutkintoon ammattikasvatustieteessä Tampereen yliopistosta. Sisko muutti Tampereelle ja ehti toimia Pirkanmaan ammattikorkeakoulun kielten yliopettajana muutaman vuoden, ennen kuin se sulautui Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa, ja Sisko siirtyi TAMKin Ammatillisen opettajakorkeakoulun yliopettajaksi. Iso osa hänen työtään tuolloin oli koulutusvienti. Tästä toimesta hän jäi eläkkeelle elokuussa 2021, mutta jatkaa edelleen verkko-opettajana TAMKin Liiketalous ja media -osaamisyksikössä kansainvälisessä Master in Educational Leadership koulutusohjelmassa.

bottom of page